Grekisk bragd i Italien!

Till att börja med är det jättekul att det är så många som läser och skriver kommentarer! Men jag har inte lyckats tagit reda på hur jag ska svara på de så att ni ser svaren utan att behöva gå in på min blogg och "chansa" på att jag skulle ha svarat!

Man brukar säga att man inte inser vad man hade förän man förlorade det. Jag var väldigt nära att åka hem, hade till och med packat min väska. Nu ser det ut som en orkan i den igen. Det jag förösker komma fram till är att jag var så nära att göra ett misstag här -  att åka hem. Det är så varmt och skönt här. Även om det regnar en del ändå. Jag har inte varit på stranden på bra många dagar och badat. Jag får nöja mig med att duscha på hostelet. Ska träffa en kille i northfreo imorn angående ett jobb. Sen blir det jobb lör-sön i disken på Mile bakary.

Det är även ett "Scandinavia-party" på hostelet på lördagkväll. Eftersom det är ett back to schoolparty här så har Voughan gjort om vårt kära skandinaviska party till ett back to school scandinavia party.. ja jag tänker då inte klä ut mig till något i den stilen utan håller mig till min Håkan Mild utstyrlsel som jag har planerat sedan lappen om festen kom upp!
Det gäller bara att hitta en flint peruk med lite blont hår. Sen är min förklädnad fulländad!

Jag måste passa på att hylla lite saker som är mycket bättre här än hemma.
  • Gasspisen! Går mycket fortare och det är nästa omöjligt att glömma den på med tanke på att man ser gasen!
  • Värmen, herregud! fan det är uppemot 30 här i skuggan på dagaran. Även om det "bara" varit runt 25 en längre tid!
Kommer inte på så mycket mer just nu, haha! Men det finns bra många bra saker hemma som man inte kan göra här. Se på Champions League till exempel!! Måste gå upp klockan halv 5 om man ska se på det. Men nu har vi inget Internet på hostelet som bekant så det blir praktiskt taget omöjligt att kolla på det.

Men eftersom alla vet att grekerna är störst bäst och starkast väljer jag att hylla vårt kära Panathinaikos som slog Inter, jaa det Inter som Zlatan spelar med borta igårkväll med 0-1 på San Siro! HOH!!!

Ha det bra och på återhörande igen!

Viva la vida
kalou


den 21a november

Nu sitter jag på ett internetcafé, just tryckt i mig en macka. Men jag hade lika gärna kunnat suttit på ett flygplan vid det här laget om det inte hade varit för det finns folk som kan övertalas -  jag är en av de uppenbarligen. Jag ska förklara varför..

I fredags, den 21a november så skulle jag åka på ett nytt jobb. Jag lyckades mot all förmodan hitta dit. Det låg mitt ibland ett villaområde jag aldrig hade varit i. Jag skulle jobba som lite alliallo på ett tomt där de bygger om/bygger ett hus. Kommer dit vid 8.00, har blivit tillsagd att prata med Sean.. När jag kommer dit står det tre stycken killar och lägger tegel och spacklar. De tittar på mig som om jag hamnat rejält fel och frågar "Vad gör du här grabben, vem fan har skickat hit dig?" Ja Annalisa svarar jag.. "vilken jävla Annalisa?" Sen svarar en av de andra: -Jaa, men det är ju Daves syrra.. Dave var arbetsledaren över bygget. Jag ringer honom svarar Sean. Gick iväg, var borta en minut, kommer tillbaka, säger inte ett skit utan bara fortsätter med sitt jobb.. Ja? vad sa han nu då frågar jag. -Ja, han sa inte så mkt.. men du kan ju bära in de där tegelstenarna. Jag gör det, sen går jag bara runt. De säger inget till mig. Faktum är att de inte vet vad jag gör där. Vad de ska säga åt mig att göra så jag tar min väska och går därifrån. Less som jag är "bestämmer jag mig" för att åka hem igen.

Kommer tillbaka till hostelet, ringer morsan och förklarar läget. Hemresan är mycket nära nu.. Jag ringer Kilroytravels och hör efter om det finns några lediga platser på något flyg de kommande dagarna och hör om jag kan komma med på något av de. Det finns ett den 24/11 -  idag.. hm.. jag ringer tillbaka om ett tag om jag bestämmer mig för att hoppa på det.

Men sen inser jag att det var jävligt dumt tänkt att lämna värmen för ett stycke snö och kyla.. Jag hade sjuk beslutsångest.. Den största anledningen till att jag "ville" åka hem var egentligen inte att jag ville åka hem utan för att jag kände mig så illa tvungen eftersom pengarna höll på att ta slut och jag har lite hemlängtan också för den delen.
MEN, nu var sigge "Sjuk" i helgen så jag fick ta hans lördag + söndagspass på Mile Bakary i disken och från och med nu jobbar jag där. Eftersom sigge ska flyga till Brisbane på torsdag för att träffa sin kusin. Så nu är pengarbiten löst för ett tag framöver iallafall.

Så gustav, det var väldigt nära att jag skulle komma hem. Men nu dröjer det nog ett till ska du se. Men man vet aldrig med Bosse B, han dyker upp och fixar bilar när du minst anar det!

Tor, Jens och Petter har för övrigt flyttat ut från hostelet och bor numera i bilen!
Vi siktar fortfarande på att fira nyårsafton i Melbourne med Pelle, Berg, Jonas Olsson!

Håll ut mina vänner. Disco reser sig alltid från dansgolvet!

viva la vida
kalou


Den omtalade bilen!

klurigt läge

Hej hej där hemma i kalla Sverige. Anledningen till dålig upptadering från min sida är för att ägaren av hostelet har satt en säkerhetskod på det trådlösa nätverket så vi kan inte använda det längre. Har därför tagit oss till ett internetcafé där man kan ta med sin egen dator och surfa så länge batteriet håller -  om man köper något ätbart dvs.

Idag ska bilen vara klirrad och Jens, Tor, Petter och förmodligen jag om jag får flyttar ut i bilen istället. Sigge och Olle behåller sina sängar inne på hostelet. Fick även tillbaka kameran häromdagen också. Eller ja, det var en helt ny så forhoppningsvis dyker det upp en och annan bild igen!

Jag har inte lyckats klirrat något fast jobb än, jobbar lite strödagar då och då. Börjar känna att pengarna inte räcker till längre.
Mycket därför jag flyttar ut i bilen också trots mostånd från de andra. Måste sparas en del medan jag gör några seriösa försök att lösa jobbdelen.

Det finns inte så mycket att skriva förtillfället heller.. dagarna går. Julen närmar sig med stormsteg hemma. (det märks inte precis här) Jo jag kan berätta att vi var på Ikea för någon dag sen med tanke på att dosan blev så jävla kaviarsugen!
Jag inhandlade en julmust, en påse ahlgrens bilar, en singolla och ett par daim. Tor lastade på med 3 tuber kalles!

Shajan, Gustav! Fan saknar er grabbar! Vi ses snart, lita på mig!
Sköt om er där hemma och på återhörande

nu ska jag bara hitta en passande bild för det här inlägget... jag vet att det är slarvigt gjort men aja..

Viva la vida
kalou

Stranden, snö & franska horor!

Börjar bli en tradition att skriva lite om helgerna, mycket  på grund av att de flesta har ett jobb under veckorna och därav är ganska upptagen. Fredagen var ganska lugn i sig. Mestadels softning på hostelet. Ingen bil denna helg. Den var inte riktigt färdigservad.

Lördagen var mer händelserik. Efter en mycket dålig vädervecka, om inte urusel så bjöd lördagen på strålande sol och värme igen! Jag, Dosan och Petter åkte tillsammas med lite hostelfolk till South beach och badade solade och degade.
Stannade där i några timmar. Tog Caten (gratisbussen) tillbaka till hostelet bytte om för lite parkfotboll mot ett gäng australiensare som vann en jämn kamp med 6-5 efter golden goal. Slutade illa för Jens som har en befarad bruten tå igen..

Klockan närmar sig 20.30 och jag är maxat överladdad eftersom United rest till London för att möta Arsenal.
Arsenal ställde upp med 4 fransmän i backlinjen och en viss Samir Nasri som avgjorde matchen med sina 2 mål.. därav franska horor i rubriken! Det hade inte med att göra att någon satt på någon fransyska - fan heller!
Min kväll var förstörd och jag gick tillbaka till hostelet och la mig och sov. Förbannad som jag var!

Men idag ni, har vi åkt skridskor, haha! Det var fan riktigt kul! Jag, Petter, Dosan, Olle och ett gäng från hostelet tog oss till Cockburn för lite skridskor. Åkte i en dryg timme. Jin Woo Park (han på bilden) behövde lite extra hjälp eftersom han inte hade åkt så mycket grillor förut!

Tänker på er hemma! Ha det bra och på återhörande!
viva la vida
alex

   

Verklighet

Ni som följer bloggen och ni som har lite innanför pannbenet kanske inser redan nu att det här är en fortsättning på det förra inlägget? ........inte? Men det är det i allafall.
Slut på drömmarna och tillbaka in i verkligheten!
Denna helg har jag och järngänget här nere hunnit med ett och annat.

Fredag:
Jens och Petter slår till på bilen som jag skrev om sist. Eller ja, de har köpt en andel och ska betala resten på fredag när den är färdigrenoverad. Själv så skulle man diska hela jävla kvällen. Det låter kanske inte så kul. Men det var inte så tråkigt, det var förjävla tråkigt. Så kändes det nog med tanke på att jag hade i mitt bakhuvud att de andra var på halloweenfest inne på vandrarhemmet 10 meter bort och hade det kanon.
Min kväll i sig var inte så farlig, jag menar hur kul är det inte att stå att diska med en thailändare vid namn Minopp som kunde lika mkt engelska som en viss Fabio Capello under sin första intervju som engelsk förbundskapten. Vilket är lika med noll.
Fast hans inställning till sitt jobb går inte att ta miste om. Skön kille var han åtminståne. Jobbade där från 18.00-23.30

Lördag: Somnade vid en cirka 03.30.. skulle upp vid 07.00 och hjälpa en familj att flytta. Det var faktiskt ganska givande. Kul att få hjälpa till och framförallt så var det oerhört trevliga människor jag hjälpte också. Dock ganska slitsamt för mina otränade armar. (har fortfarande träningsvärk i armarna måndag kl 14.00)
Slutade i allafall att jobba där vid 15.00. Åkte hem, sov i cirka 1-2 timmar för att sedan återvända till disken på Outback Jacks. Inte lika farligt som kvällen innan. Alltså det funkar men är inget jag kan tänka mig jobba med i framtiden precis!

Söndag: Vaknade vid 14.00, lanade FM med dosan, jobbade igen från 18.00-22.00 gick hem tog en välförtjänt dusch, kanske den skönaste jag någonsin tagit. Slog igång en film. Somnade gott.

Hörde att ni hade fått snö hemma, hahahaha tillåt mig skratta!!
Hälsa snögubbarna från mig.

Viva la vida
Kaloudis


RSS 2.0